EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségben

„Szüreti mulatság a bor nevében Somogyzsitfán”

Somogyzsitfa Község Önkormányzata nagymértékben hozzájárul a közösség összetartozásának erősítéséhez, a hagyományok megőrzéséhez, valamint a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javításához, valamint a fiatalkorúak helyben tartásában a kulturális programok által. A pályázat által megvalósítható projekt célja, hogy a hátrányos és nem hátrányos helyzetben élő lakosság közös cselekvési színtereit bővítse, ezáltal a közösségek társadalom-szervező szerepét erősítse. További célunk az ifjúsági közösségek, a generációs és nemzedékek közötti kapcsolatok megerősítése, az önkéntes munka társadalmi és gazdasági formáinak népszerűsítése. A közvetlen cél és ehhez kapcsolódó tevékenységek nélkülözhetetlenek a program átfogó céljának eredményes eléréséhez, mivel a hátrányos és nem hátrányos helyzetű lakosságot egyaránt érintő közösségi cselekvési színterek bővítése a felzárkózási esélyekre pozitívan hathat.  A somogyzsitfai kisközösségek társadalom-szervező szerepének erősítése, a közösség kulturális fejlesztése jelentősen a pozitív irányba befolyásolja az életszínvonalat a községben.

 

A rendezvény által szerettük volna a lakossággal, a szomszédos és közeli településeken élőkkel a hagyományainkat feleleveníteni és szinten tartani és egy lehetőséget nyújtani  mindazon időseknek akik nem juthatnak el ilyen típusú rendezvényekre és a fiatalok számára akikkel szerettük volna a vidéki élet  szépségeit megszerettetni. Ezáltal maradásra ösztönözve őket, hogy a vidéki élet se jelentsen számukra életminőségi hátrányt. Mind a fiatalok és idősek körében ez a rendezvény lehetőséget adott egy színvonalas kikapcsolódásra egy szombati délutánon.

A műsorok által betekinthettünk a táncdal énekek világába, amit egy összehangolt fiatal pár előadásában láthattunk és hallhattunk. Ugyanakkor az operett dalok fergeteges és színvonalas műsorát adták elő a Marcali Három Tenor énekesei, ami a mai fiatalságot is magával ragadta.

A Marcali Bajtársi Dalárda fellépői is büszkélkedhettek a tehetségükkel, műsorukon mindenki láthatta, hogy szívvel lélekkel énekelték a régi katonadalokat és operett jellegű slágereket, magukkal vonva az idősebb közönség tagjait is, akik bátran énekeltek a fellépőkkel együtt a közönség soraiban. Így visszatekinthettünk múltbéli emlékeinkre is általuk. A dalárda egyik tagjaként Pintér József pörgős mulatós citerajátékával a közönséget hengerelte le, manapság a citerajáték kezd kikopni az emberek ismeretéből, ezért is volt nagyon érdekes és színvonalas ez a műsor, ami által ugyancsak a hagyományainkat őrizhettük és adhattuk tovább.

A változatosság kedvéért Király Richárd egy bűvész műsorral kedveskedett a közönségnek. A különböző trükkökön és bűvészmutatványokon hitetlenkedve nézte a publikum, vajon hogyan lehet ez? A gyerekek bevonásával még érdekesebbé tette a mutatványait a bűvészünk és a gyerekek hihetetlenül jól érezték magukat a színpadon. Az estet a Marcali Baglas néptáncegyüttes zárta, ami hatalmas és színvonalas csattanó volt a műsorszámok végére. A közönség egyik tagja teljes átéléssel érezte a műsort, mivel a legényest a színpadon táncoló legényekkel együtt járta a közönség soraiban.

 

Részvevők száma: 300 fő feletti

 

Fotók:

Galéria-1.

Galéria-2.

 

 

 

 

 

louboutin pas cher chaussure louboutin pas cher louboutin soldes air max pas cher nike air max pas cher louboutin pas cher louboutin soldes louboutin pas cher louboutin soldes nike tn nike tn pas cher tn pas cher tiffany outlet online tiffany outlet louboutin pas cher louboutin soldes hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet air jordan air jordan pas cher jordan pas cher air jordan site officiel air max pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher